1990larda Konyada keşfettiğim bir tattı,uzun zaman olmuş,bu güzel lezzetten neden kendimi mahrum bıraktım bilmem.Bu sene yaparken içine kendimden bir şeyler ekleyerek tarifi azıcık değiştirdim.Bu hali de o hali gibi muhteşem oldu bence ve denemeye değer...
Bu tarifimi canım arkadaşımın evsahipliğini yaptığı porselen demlik çay saati etkinliği için gönderiyorum,kolay gelsin diyorum kendisine,katılımcıları ellerine sağlık...
MALZEMELER
Pirinç
Salça
Tuz
Karabiber
Domates
Dolmalık biber
Maydanoz
Sarımsak
Taze soğan
Kuru soğan(istenirse)
Limon
Yağ
YAPILIŞI
Yağda küçük doğranmış biber ve kurusoğan rendesi ,sarımsak rendesi sote edilir,salça eklenir,küp küp doğranmış kabuksuz domatesler eklenir,bir iki çevrilir.Yıkanmış pirinçler,tuz,karabiber eklenir.Suyu eklenir.Limon suyu ilave edilir.1e 2 su konulur.Suyu çekip tane tane olunca altı söndürülür.
Taze soğan,maydanoz doğranıp ilave edilir,servis yapılır.
Afiyet olsun...
View the Original article
0 yorum:
Yorum Gönder